NetFreak

Minden, ami net, blog, cloud, web2.0, egyebek. Újítások, új belépők, régi tündöklések, tesztek, lehúzások, és bármi, ami a világhálóról származik...

Címkék

bemutatkozás (1) bevezető (1) böngésző (3) codegen (1) design (2) dlna (2) építés (1) firefox (1) fun (2) google (1) intel atom (1) iphone (5) játék (1) linux (1) nas (9) net (2) netfreak (2) opera (1) raid (1) samba (2) sony (1) startup (2) szoftver (6) szünet (1) telepítés (3) terminál (2) ubuntu (5) ushare (1) vélemény (5) vicc (1) zotac (1) Címkefelhő

Browser-böngésző

Tűzróka háromponthat

2010.03.19. 22:13 | Racsi | Szólj hozzá!

A mai bejegyzés egy kicsit eltér az aktuális témától, most a Firefox böngésző 3.6-os verzióját vesszük górcső alá.

Igazából sokat nem írok róla, igaz, néha sok memóriát eszik, de még mindig a kedvenc böngészőm Windows-on, ha Mac-et használnék, biztosan Safari fan lennék, a Chrome pedig valamiért nem jegyzi meg a munkahelyem proxybeállításait, így állandóan be kell írnom a proxyhoz tartozó jelszót, ha egy új oldalt nyitok meg. Ez jól lelassítja a munka folyamatát, mivel neten dolgozom. Így marad a Firefox, igaz, néha ki kell lőni feladatkezelőből, mert megadja magát (hát igen, 500mb-s logfájlok betöltése kicsit megeszi a gépet). De ennek ellenére általában stabil, igen jól használható, és nagyon sok jó kis plugin van hozzá (személy szerint a DownThemAll!-t, a Webdevelopert és a WML Browsert használom, mind a munka miatt). És persze ne felejtsük el a folyamatos biztonsági frissítéseket, amik érkeznek a programhoz, valamint azt se, hogy ez a böngésző könnyedén megbírkózik a html 5.0-ás és a css 3.0-ás verzióival. Egy szintén hasznos feature, hogy a Firefox megeszi a nem tökéletesen megírt javascripteket is, így nem lehet olyan könnyen kiakasztani, mint például az Internet Explorert.

A 3.6-os verzióban vezették be a Personas névre hallgató skinnelési lehetőséget, ami viszont óriási ötlet, hiszen ha már egész nap egy felületet kell bámulni, legalább a kerete legyen tetszetős... Igaz nem sok minden változik egy-egy új bőr felhúzásával, de szó szerint skinek tízezreiből válogathatunk, kezdve az iszonyú gagyi, filmekből való képekből összevágott rondaságoktól a profi grafikusok által rajzol, valóban szemnyugtató szépségekig. Én ezt találtam 10 perc keresgélés után:

Szóval, használj te is Firefoxot!

Címkék: firefox szoftver böngésző

A bejegyzés trackback címe:

https://netfreak.blog.hu/api/trackback/id/tr641853453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása